Naslovnica ZANIMLJIVOSTI (VIDEO) Papagaj fenomenalno pjeva i zviždi uz pratnju gitare.

(VIDEO) Papagaj fenomenalno pjeva i zviždi uz pratnju gitare.

97
0
PODIJELI

Svi znamo da papagaji znaju pričati i jednako dobro pjevati. Također dobro se usklađuju i sa zvukovima koji ih prate. U divljini oni čak mogu doživjeti i 80 godina starosti.

Stoga imaju dovoljno vremena za naučiti sve to. Ovaj video je snimljen u Brazilu i na njemu ćete vidjeti gitaristu Nenu Alfenasa i zadivljujućeg amazonskog papagaja i to u ulozi glavnog vokala.

Dok Alfenas svira gitara, njegov zeleni prijatelj ga paralelno prati pjevajući brazilske pjesme. Jasno nam je zašto je ovo internet senzacija.

Pogledajte video i sami iako sumnjamo da ćete razumjeti ijednu riječ, ostati ćete zadivljeni muzikom i ovom talentovanom pticom.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

IZDVOJENO:

Osam medicinskih sestara je pomagalo mami da prvi put drži svoju 340 grama tešku kćerkicu – svima su krenule suze radosnice.

Problemi su započeli u 25. sedmici trudnoće i porođaj je počeo 15 sedmica ranije.

Angela i Michael Bakker su bili presretni kada su saznali da će dobiti kćerkicu. Problemi su započeli u 25. sedmici trudnoće i porođaj je počeo 15 sedmica ranije. Šanse da će beba Naomi Joy preživjeti i biti dobro su bile male, mama i tata su bili jako zabrinuti.

Nakon uspješnog porođaja, osoblje intenzivne njege je pazilo na ovu malu bebu, pružalo joj svu potrebnu njegu jer je beba zahtjevala kontrolirane uslove okoline za dalji rast i razvoj – mogli su je dodirnuti samo njeni roditelji i to jako pažljivo.

Tek nakon dvije duge sedmice, Naomi je bila malo razvijenija i doktori su dopustili da je roditelji prime u naručje izvan inkubatora. To se zove “njega kengura”, u kojoj se prijevremeno rođena djeca drže uz majčinu kožu da bi se potakao rast i ravoj.

Iako je Naomi bila jako mala, doktori su osjetili da je dovoljno jaka da je mogu uzeti i uz pomoć 8 medicinskih sestara koje su je vadile iz inkubatora i stavile na majčina prsa, Naomi i mama su mogle da uspostave prvu vezu.

Angela je bila presretna kada je konačno mogla uzeti svoju bebu i to je radila sljedećih 128 dana koje je Naomi provela u bolnici. Uz podršku tima, te mamine i tatine nade, naomi je sada sretna, mala djevojčica.

Pogledajte video ispod da vidite cijelu priču o ovom malom borcu sa velikom željom za preživljavanjem.

Uključi se u diskusiju!