Naslovnica Magazin OVO SHVATITE OZBILJNO| AKO IMATE DLAČICE U UHU TO JE UPOZORAVAJUĆI ZNAK:...

OVO SHVATITE OZBILJNO| AKO IMATE DLAČICE U UHU TO JE UPOZORAVAJUĆI ZNAK: POGLEDAJTE ŠTA TO ZNAČI…

935
0
PODIJELI

Prema znanstvenicima, imati crne dlačice unutar uha može ukazivati na srčani udar! Što je dovelo do ove ideje bilo je istraživanje dr Sanders T. Franka i njegovog tima i objavljeno je u New England Journal of Medicine, te ukazuje na to da dijagonalni nabor na ušnoj školjci može biti znak bolesti srca.

Zainteresirani za ovaj odnos uha i srca, znanstvenici su se udružili sa dermatologom kako bi pronašli odgovore. Prema pismu objavljenom 1984.u New England Journal of Medicine, postoji jaka veza između dlačica u kanalu uha i bolesti koronarnih arterija.

Skupina liječnika, uključujući i Richard F. Wagnera sa Boston University Medical School pretpostavlja da uzrok ugrušaka u arterijama može biti dugotrajno izlaganje androgenu, muškom hormonu.

Godine 1989. još jedan članak na tu temu se pojavio, ovaj put u indijskom Heart Journal. Ovaj članak je izložio rezultate istraživanja učinjenog na 215 indijskih bolesnika, koja se bavi vezom između ušne resice, dlačica u uhu i bolesti koronarnih arterija.

Prema autorima, “Značajna razlika je također uočena između muškaraca sa i bez prisustva dlačica u uhu odgovarajuće starosne skupine”.

Iako odnos između dlačica uhu i srčanog udara još uvijek ostaje koliko toliko nejasan, ne bi bilo loše ako primijetite rast u uhu da odete kod ljekara.

ZAINTERESIRANI ZA OVAJ ODNOS UHA I SRCA, ZNANSTVENICI SU SE UDRUŽILI SA DERMATOLOGOM KAKO BI PRONAŠLI ODGOVORE. PREMA PISMU OBJAVLJENOM 1984.U NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, POSTOJI JAKA VEZA IZMEĐU DLAČICA U KANALU UHA I BOLESTI KORONARNIH ARTERIJA.

SKUPINA LIJEČNIKA, UKLJUČUJUĆI I RICHARD F. WAGNERA SA BOSTON UNIVERSITY MEDICAL SCHOOL PRETPOSTAVLJA DA UZROK UGRUŠAKA U ARTERIJAMA MOŽE BITI DUGOTRAJNO IZLAGANJE ANDROGENU, MUŠKOM HORMONU.

Uključi se u diskusiju!